Vermogens- en estate planning:
inzicht in de mogelijkheden

 

De keuze is reuze, als het om vermogens- en estate planning gaat. Maar welke vorm van vermogensoverdracht past het best bij u en uw bedrijf?

Wij:

  • verdiepen ons in uw persoonlijke situatie.

  • denken creatief mee over de best passende vermogensplanning en -overdracht.

  • hebben goed inzicht in de mogelijkheden.

  • zijn snel, betrokken en toegankelijk.

Inzicht in de mogelijkheden

Stel, u heeft een goedlopend bedrijf, maar besluit om die op termijn over te dragen aan uw zoon of dochter. Wilt u nu al een deel schenken aan uw overige kinderen? Of is het fiscaal vriendelijker om de boel bij elkaar te houden en onder te brengen in een stichting (familievermogen)? Of – andere situatie – u besluit tot bedrijfsbeëindiging. Wilt u het geld dat vrijkomt aan uw kinderen geven? Belegt u het liever? Of kiest u voor verpachten in plaats van verkopen?

Vermogens- en estate planning is vaak generatie-overstijgend. U regelt als het ware ‘preventief’ de zaken met betrekking tot overlijdensissues en vermogensoverdracht. Daarbij dient u rekening te houden met uw pensioen en de middelen die daarvoor nodig zijn. Maar ook met de dromen, verwachtingen en gevoelens die u heeft over de vermogensoverdracht. Net als bij bedrijfsovernames gaat het bij agrarische estate planning dus om veel meer dan de cijfers. Het is verstandig om het hele plaatje mee te nemen.

“Ik had er moeite mee om mijn land te verkopen. Mijn leven lang had ik zuinig geleefd, wat als mijn kinderen niet goed met het geld zouden omgaan? Op advies van Dick heb ik het land toen verpacht. Nu krijgen ze er jaarlijks inkomen uit. Dat vind ik veel beter dan dat ze ineens over een smak geld beschikken.”

Creatieve oplossingen voor een sterk fiscaal plan

Als strategisch adviseurs hebben wij goed inzicht in alle mogelijkheden. Samen met u rekenen we de scenario’s door om tot een plan te komen die het best recht doet aan uw situatie.

Wij hebben een breed netwerk van notarissen, vermogensbeheerders, financieringsinstellingen en crowdfunding-partners. Samen met hen leggen wij uw wensen vast. Daarbij bespreken we ook mogelijkheden waar u wellicht zelf niet aan gedacht had. Bijvoorbeeld het (blijven) deelnemen in een samenwerkingsverband, om zo belasting te besparen of vermogen fiscaal vriendelijk over te dragen. Dat bedoelen we met creativiteit: binnen uw mogelijkheden en wensen een zo sterk mogelijk fiscaal plan maken voor uw estate planning.

“Jan heeft ons begeleid bij onze vermogensplanning. Dat ging heel goed – zijn expertise is groot. Hierdoor hebben wij onze nalatenschap goed geregeld en laten vastleggen bij de Notaris, zoals wij voor ogen hebben op het moment dat wij komen te overlijden.”

Meer weten over vermogens- of estate planning?

Wilt u weten hoe wij u kunnen begeleiden bij uw estate planning en vermogensoverdracht? Stuur dan gerust een bericht. U kunt ons ook bellen op 06 – 5363 1544 (Dick Bijlsma) of 06 – 1001 9885 (Jan van der Linde). We horen graag van u!