Betrokken agrarische coaches

 

De agrarische coaches van Agro Advies bieden begeleiding bij de bedrijfsvoering. Daarbij kijken we naar de cijfers, maar ook naar de persoonlijke en bedrijfsmatige aspecten:

  • Wij creëren financieel en fiscaal overzicht en bieden strategische begeleiding.

  • We nemen ook zaken als persoonlijkheden, talenten en interesses mee.

  • Zo komen we via coaching tot een oplossing die het best bij u past.

Inzicht in de cijfers, de situatie en de betrokkenen

Achter een financiële vraag schuilt vaak een andere vraag of een ander probleem. Een ondernemer wil bijvoorbeeld begeleiding bij de aanvraag van een agrarische financiering. Maar tijdens het gesprek blijkt dat vader en zoon van inzicht verschillen over de bedrijfsstrategie. Of een bedrijf loopt niet goed en er is geen duidelijke oorzaak. Tot we merken dat de samenwerking tussen de partners stroef is.

Als wij inzicht hebben in de aard en oorzaak van de problematiek, kunnen we ook op zoek naar een oplossing. Als agrarische coaches begeleiden we dan gesprekken om te kijken waar het verschil van inzicht vandaan komt en hoe we de ondernemers weer op een lijn krijgen. Of we nemen spanningen weg, brengen mensen (weer) tot elkaar en bespreken wat er nodig is om de verhoudingen te verbeteren. Dit doen wij in samenwerking met externe coaches, afhankelijk van uw situatie.

Vanuit deze optiek omvat agrarische coaching veel meer dan cijfermatige begeleiding. De resultaten zijn dan ook navenant: samen met u komen wij tot een langetermijnoplossing waar alle betrokkenen zich in kunnen vinden.

“Je kunt adviseren om bv’s op te zetten. Maar als de mensen het overzicht niet houden en het past niet bij ze, dan heeft dat geen zin. De mens is leidend. Wij stemmen ons advies af op degene die tegenover ons zit.”

Jan van der Linde, een van de agrarische coaches van Agro Advies

Agrarische coaches: “De mens is leidend”

Bedrijfsontwikkeling begint in de eerste plaats bij de ondernemer. Met behulp van coaching kijken we wie de ondernemer is en hoe persoonlijkheden tot een energieke(re) samenwerking kunnen komen. Op die manier leggen we de focus op de kracht van de ondernemer als persoon en geven we inzicht in de oplossingen die bij hem of haar passen.

Soms komt er bij financieringsvragen, estate planning, of bedrijfsovername-advies onverwacht coaching om de hoek kijken. Maar we worden juist ook benaderd vanwege onze expertise als agrarische coaches. In die hoedanigheid werken we vaak langdurig met mensen samen. Wij kennen echter onze grenzen en schakelen zo nodig externe specialisten in om u optimaal te kunnen begeleiden.

“Jan was heel betrokken als coach. Vol energie droeg hij ideeën en oplossingen aan. Ik had er geen zin meer in, maar hij wist het vonkje weer aan te wakkeren. Top!”

Meer weten over agrarische coaching?

Bent u op zoek naar een agrarische coach? Stuur dan gerust een bericht. U kunt ons ook bellen op 06 – 5363 1544 (Dick Bijlsma) of 06 – 1001 9885 (Jan van der Linde). We horen graag van u!