Bedrijfsovername advies

 

Agrarisch bedrijfsovername advies en de begeleiding van overnametrajecten moeten nauwkeurig gebeuren. U neemt ten slotte afscheid van uw levenswerk en dat wilt u op een goede manier overgedragen.

 

De adviseurs van Agro Advies:

  • bieden persoonlijke begeleiding.

  • verdiepen zich in uw situatie en geven advies op maat.

  • zijn flexibel en werken kostenefficiënt.

Bedrijfsovername omvat meer dan alleen de financiën

De overname of splitsing van een agrarisch bedrijf is zeer ingrijpend. Meestal gaat het om een generatie-overstijgend familiebedrijf. Dat betekent dat u uw bedrijf overdoet aan uw kind. Maar wat kan hij of zij betalen? Is dat voor u voldoende om van te leven? En hoe blijft het eerlijk voor uw andere kinderen?

Bij een agrarische bedrijfsovername of splitsing komen vaak veel emoties kijken: u draagt uw levenswerk over en dat omvat meer dan alleen de zakelijke kant. Ons bedrijfsovername advies is dan ook afgestemd op alle facetten van het overname- of splitsingsproces. Daarbij kunnen we ook (toekomstige) estate planning meenemen.

Het totale proces van een agrarische bedrijfsovername is maatwerk en omvat meer dan alleen cijfers. Wij nemen eerst de tijd om de wensen van de directe betrokkenen in kaart te brengen. Daarbij houden we uiteraard rekening met de zakelijke, fiscale en juridische kant van het proces.”

Jan van der Linde, bedrijfsovername adviseur.

Van wensen naar werkafspraken en overdracht

We beginnen met het bepalen van de richting. Wat wil de overdragende partij? Is het vermogen toereikbaar als pensioen? Kan er nog een wereldreis vanaf, of is dat niet nodig? En wat kan de overnemende partij financieren? Welke investeringen zijn nodig en wanneer dragen ouders de regie over? De overname of splitsing van een agrarisch bedrijf zorgt voor een spanningsveld, waarbij zowel gezamenlijke als tegenstrijdige belangen een rol spelen: felle discussies komen regelmatig voor.

Wij begeleiden die discussies en zorgen ervoor dat ieders verwachtingen duidelijk zijn. Op basis daarvan maken wij werkafspraken en komen we tot een gefundeerd plan. Daarbij maken we het niet mooier dan het is – we bieden onafhankelijk, realistisch bedrijfsovername advies en begeleiden de keuzes rondom agrarische financieringsvraagstukken.

Flexibel en betaalbaar

Als organisatie zijn wij flexibel en het gebrek aan overhead houdt onze diensten betaalbaar. Omdat wij een ruime schil van externe specialisten hebben, kunnen we echter wel op alle mogelijke situaties inspelen. Op deze manier bieden wij zowel de korte lijntjes van een klein agrarisch adviesbureau als de expertise van de ´grote jongens´.

“Wij beëindigden ons bedrijf. Daarom vroegen we BvdL Agro Advies om in kaart te brengen hoe we het beste met ons vermogen konden omgaan. Voor ons was dat enorm ingewikkeld, maar Jan zette alles mooi overzichtelijk voor ons op een rijtje. Het was leuk om te merken dat hij zo met ons meedacht. En heel fijn, want nu konden wij er met elkaar over in gesprek gaan.”

Meer weten over bedrijfsovername advies?

Wilt u weten hoe we u van gedegen bedrijfsovername advies kunnen voorzien? Stuur dan gerust een bericht. U kunt ons ook bellen op 06 – 5363 1544 (Dick Bijlsma) of 06 – 1001 9885 (Jan van der Linde). We horen graag van u!